Uutiskirjeen tilaajalle lahjaksi opas työelämän onnistumisiin:

Ajankohtaista


Mindfulness-vlogi: vastustus vai vastaanotto?

mindfulness, mindfulnes, mindfulness kurssi, mindfulness-kurssi, mindfulnes kurssi, mindfulnes-kurssi, mindfulness verkkokurssi, mindfulness-verkkokurssi, mindfulnes verkkokurssi, mindfulnes-verkkokurssi, mindfulnes, tietoisuustaidot, läsnäolo, tietoisuustaito, mbsr, meditaatio, tietoinen hyväksyvä läsnäolo, mindfulness-harjoitus, mindfulness-meditaatio, mindfulness-työ, mindfulness työ, mindfulness työpaikalla, mindfulness-työpaikalla, mindfulness työssä, mindfulness johtaja, mindful leader, mindful esimies, mind ful, mind fullness, mindfullness, mindfulness kurssi, työhyvinvointi, mindfulness kirja, stressinhallinta, mindfulness harjoitukset, keskittyminen, mindfulness työpaikalla

Hetkinen-vlogin teemana on arkiset tilanteet missä koemme vastustusta. Toisin sanoen tilanteet missä toivoisimme, että asiat olisivat eri tavalla kuin ne ovat.

Mindfulness-harjoittaminen auttaa meitä tunnistamaan ja olemaan läsnä pienissäkin vastustamisen hetkissä. Esim. kun aamulla huomaat, että lempisukkasi ovat pyykissä :)

Kun tunnistamme todellisuuden vastustamisen, se voi alkaa hälvetä hyväksyvällä ja vastaanottavaisella asenteella. Muista, että hyväksyminen ei ole pakonomainen suoritus, vaan silloin päästämme irti turhasta tilanteeseen takertumisesta.

Kokeile seuraavia steppejä, kun seuraavan kerran huomaat vastustusta:

 1. Tietoiseksi tuleminen vastustamisesta
 2. Nimeä ajatus, joka liittyy tilanteeseen
  Esim: huoli, en ole tarpeeksi hyvä tai toive, olisipa innostukseni jatkunut pidempään.
  Voit myös nimetä tunteita.
  Esim: turhautuminen, epäoikeudenmukaisuus, hämmennys…
 3. Hyväksy ja salli tilanne
  Ota se ystävänä vastaan: kas, nyt kävi näin :)
 4. Päästä irti
  Suuntaa huomio kehoosi. Miltä pottuvarpaassasi tuntuu?

  Marraskuun mindfulness-innoste on hyvin konkreettinen ja kehollinen keino havainnoida vastustus-ilmiötä: kylmän suihkun ottaminen, jeeee!!! Videolta saat lisätietoja.

  Kylmäaltistuksen terveyshyödyistä voit lukea lisää Biohakkereiden sivuilta.

  Virkistäviä hetkiä innosteen parissa!

  Aleksi

Liity sivun yläreunasta Onnistumisia-uutiskirjeen tilaajaksi. Saat lahjaksi 10 sivuisen oppaan: Vältä näitä työelämän 10 virhettä ja saat parempaa hyvinvointia sekä tuloksia.