Uutiskirjeen tilaajalle lahjaksi opas työelämän onnistumisiin:


Hyvinvoinnin ja energiatason boostaus iltojen pimetessä – mission impossible vai helppo nakki?

Miltä elämäsi on näyttänyt viime aikoina – millaisia kuvia, elävää kuvaa, maisemia, yms. olet itsellesi tarjoillut tietoisesti tai tiedostamattasi? Jos tunnistat, että median tuottama kuvasto stressaa, niin mitä jos hengähtäisit hetken katsellen jotain ihan muuta?

Millaisissa rentouttavissa ja kauniissa paikoissa olet ollut viimeisen puolen vuoden aikana? Otitko kuvia tai videota niistä hetkistä? Kuvat voivat toimia fiiliksen virittäjinä, et kuitenkaan tarvitse muuta kuin mielikuvituksesi nauttiaksesi hyvistä kokemuksista kokonaisvaltaisesti.

Oletko muistanu käyttää koko kehoa ja eri aisteja katsomiseen?

Ehdotan, että sallit itsellesi pienen breikin. Voit sulkea silmäsi ja muutaman hengenvedon ajan fiilistellä miltä kehossasi tuntuu just nyt. Sen jälkeen voit palata mielikuvituksessa hetkeen, joka tuntui erityisen rentouttavalta tai muuten vaan miellyttävältä. Onko sulla jo silmät kiinni ja sisäinen kuvasto pyörimässä? Hyvä!

Voit ottaa vieläkin mukavamman asennon ja antaa itsellesi luvan uppoutua tähän rentousnirvanaan eri aistien kautta: mitä näit, kuulit ja tunsit (haistoit ja maistoit) tässä miellyttävässä hetkessä? Eläydy kokemukseen parhaasi mukaan aivan kuin se tapahtuisi uudestaan. Ota tähän fiilistelyyn oma aikasi, voit laittaa puhelimen soimaan 1-5 minuutin päähän.

Aaaaah, kylläpä tuntuu hyvältä, eikö totta? Voit avata silmäsi. Mitä jos olisi mahdollista purkittaa tuota kokemusta ja tuoda sitä säännöllisesti työarkeen? Uskon, että se on mahdollista ja sähän just teit sen, vai mitä!

Ehdotan, ettet jemmaa tätä purkkia keittiön kaapin päälle, vaan vierailet nauttimassa sen herkuista säännöllisesti. Tämän lisäksi voit esittää itsellesi sopivin väliajoin seuraavia kysymyksiä hyvinvointia boostataksesi:

1. Mitä kehoni ja mieleni tarvitsee nyt, jotta on mahdollista olla rennosti?

2. Mistä pienistä asioista / merkeistä minä itse, perheeni ja työkaverini huomaavat loppuvuoden aikana, että voin hyvin?

3. Mitä voin tehdä tulevaisuudessa samalla tavalla SEKÄ eri tavalla, jotta (riittävän) hyvä meininki jatkuu?

 

Iloisin terkuin, Aleksi

Varaa Aleksin valmennus MySpeakerilta: energiaboosti – iloa ja intoa työhön

Linkki alkuperäiseen blogikirjoitukseen MySpeakerin sivuilla.