Uutiskirjeen tilaajalle lahjaksi opas työelämän onnistumisiin:

Ajankohtaista


Paniikkikohtaus – mitä hittoa tapahtuu ja miten selviän tästä? (Hidasta elämää)

mindfulness työpäivä, mindfulness työkyky, mindfulness työpaikka, mindfulness suorituskyky, mindfulness työyhteisö, mindfulness organisaatio, mindfulness yritys, mindfulness, mindfulnes, mindfulness kurssi, mindfulness-kurssi, mindfulnes kurssi, mindfulnes-kurssi, mindfulness verkkokurssi, mindfulness-verkkokurssi, mindfulnes verkkokurssi, mindfulnes-verkkokurssi, mindfulnes, tietoisuustaidot, läsnäolo, tietoisuustaito, mbsr, meditaatio, tietoinen hyväksyvä läsnäolo, mindfulness-harjoitus, mindfulness-meditaatio, mindfulness-työ, mindfulness työ, mindfulness työpaikalla, mindfulness-työpaikalla, mindfulness työssä, mindfulness johtaja, mindful leader, mindful esimies, mind ful, mind fullness, mindfullness, mindfulness kurssi, työhyvinvointi, mindfulness kirja, stressinhallinta, mindfulness harjoitukset, keskittyminen, mindfulness työpaikalla, mindfulness mobiilisovellus, mindfulness app, valmennus, coaching, yksilöcoaching, tiimicoaching, työnohjaus, ryhmätyönohjaus, workshop, luento, tyhy-päivä, tyky-päivä, asahi-health, reiki, naurujooga, firstbeat, itsemyötätunto, mindful self-compassion, msc, myötätunto, 8 viikon mindfulness-verkkokurssi, työpäivän mindfulness-verkkokurssi, radical honesty, radikaali rehellisyys, ratkaisukeskeisyys, ratkaisukeskeinen valmentaja, ratkaisukeskeinen valmennus, ratkaisukeskeinen caoching, ratkaisukeskeinen coach, ratkaisukeskeinen työnohjaus, ratkaisukeskeinen työnohjaaja, ratkaisukeskeinen terapia, ratkaisukeskeinen terapeutti, ratkaisukeskeinen lyhytterapia, ratkaisukeskeinen lyhytterapia prosessi, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, ratkaisukeskeinen parisuhde, ratkaisukeskeinen parisuhdevalmennus, ratkaisukeskeinen parisuhdevalmentaja, ratkaisukeskeinen parisuhdeterapia, ratkaisukeskeinen parisuhdeterapeutti, ratkaisukeskeinen parisuhdelyhytterapeutti, parisuhde, parisuhteen kriisi, masennus, parisuhteen kriisit, nlp, hengitysterapia, hengitysterapeutti, tantra, tantra-ohjaaja, Eazybreak, Edenred, e-Passi, Smartum, Tyky, firstbeat hyvinvointianalyysi, mentorointi, icf, icf finland, mentorcoaching, mentor coaching, mentor coach, psyykkinen urheiluvalmennus, liikunnan aloittaminen

Haluan jakaa tarinan muutaman vuoden takaa

Avioerosta oli kulunut noin 1,5 vuotta ja pikkuhiljaa alkoi tuntua siltä, että uusi elämä alkoi asettua uomiinsa. Putkiremonttipakolaisuuskin väliaikaiskämpässä näyttäytyi suurimmaksi osaksi hyvällä tatsilla toteutetulta boheemilta seikkailulta. Vihdoin sain hengähtää päästyäni pahimpien aikojen ja haasteiden läpi – taisin selvitä rumbasta just ja just täyspäisenä ja burnoutin partaalta kuivin jaloin! Itseasiassa koin eläväni unelmaani todeksi…

Unelmassa oli kuitenkin enemmän sävyjä mitä olisin voinut uskoakaan. Eräänä yönä pongahdin sängyssä istumaan, kun en meinannut saada henkeä. Tämä oli täysin uutta ja tosi pelottavaa. Tiesin, että voin antaa keholle mahdollisuuden rauhoittua hengittämällä syviä hengenvetoja vatsan pohjaan asti ja puhaltamalla hyvin hitaasti ulos huulet tötteröllä – ihan kuin leikittelisin kynttilän liekillä sammuttamatta sitä. Tämä rauhoittavan – parasympaattisen – hermoston aktivointi on yleensä tuntunut hyvältä, mutta nyt hankala olo vaan yltyi. Seurasin hetken hengitystä antaen sen palautua rytmiinsä. Vatsan nousemisen ja laskemisen sekä muiden vatsan alueen fyysisten tuntemusten havainnointi oli aiemmin maadoittanut ja ollut turvasatamani hankaluuksissa, mutta nyt hengityksen äärellä oleminen tuntui vaan pahentavan oloa. Olin kohtalaisen hukassa, äimän käkenä ja peloissani – mitä ihmettä tapahtuu! Tiesin, että voin soittaa lähimmäisilleni tähänkin aikaan yöstä, mutta halusin vielä säästää tätä viimeistä oljenkorttani.

Oloni vaan huononi, kehoni tuntui vieraalta, koin irtautuvani todellisuudesta – ihan kun mut olisi imaistu johonkin psykedeeliseen leffaan, toiseen tietoisuuteen tai tietoisuuksien väliin. Sängyssä ollessani kehoon palaaminen ja maadoittuminen ei näyttänyt onnistuvan, joten nousin ylös, laitoin valot päälle ja liikuttelin, ravistelin sekä koskettelin pehmeästi kehoa. Tein kehollisen itsemyötätuntoharjoituksen. Ei mitään vaikutusta. Apua! Jossain vaiheessa menin suihkuun ja kuvittelin juurien kasvavan jalkapohjista äiti-maan uumeniin, hankaluuksien, tämän olotilan, turhien irti päästettävien asioiden valuvan juuria pitkin maahan puhdistettaviksi. Ei mitään – olo paheni edelleen. Tunsin lämpimän veden valuvan kehoani alas, se tuntui jokseenkin hyvältä, mikä lohdutti pikkasen – vaikka samalla friikkasin siitäkin, että sekään ei enää tuntunut juuri miltään!

Menikö hyvä mies nyt pilalle?

En muista mitä kaikkia tuhansista eri kehomielen työkaluistani kävin läpi. Jossain vaiheessa muistan ajatelleeni suihkussa: ” Just kun kaikki oli about paremmin kuin koskaan, hyvä mies meni pilalle. En ollukaan supermies, joka selviää tilanteesta kuin tilanteesta ja mistä tahansa tunnekuormasta. Ehkä on parempi soittaa hätänumeroon ja todeta, että tulin hulluks. Viekää mut pois…” Aloin hiljalleen myös tajuta, että kyseessä on paniikkikohtaus. Olin sentään ajatuksen tasolla helpottunut siitä, että tytär oli tällä viikolla exälläni. Olisi ollut noloa, häpeällistä ja ikävää näyttäytyä exälle näin haavoittuvaisena ja rikkinäisenä sekä pelkäsin, että miten tämä vaikuttaisi väleihimme jatkossa.

Olin suihkussa varmaan aika pitkään. Suihkun lopussa aloin huomata hitusen merkkejä siitä, että tilanne tasaantui eikä mennyt enää pahempaan. Jossain vaiheessa istuin sohvalla ja muistin Vidyamala Burchin (kirjoittanu kirjan mindfulness-harjoittamisesta kroonisen kivun kanssa) sanoneen: Mikäli olet äärimmäisen kivun kanssa tietoinen 10:stä muusta asiasta kuin kipu, niin hyvä – mikäli voit olla 100:sta muusta asiasta – vielä parempi. Keskityin täysin asioihin mitä havaitsin eri aistien kautta. En muista laskinko monta eri asiaa havaitsin. Sen muistan että jossain vaiheessa katsoin telkusta jotain ihan random ohjelmaa. Vaikka pakonomainen, alitajuinen ja addiktoiva pakeneminen muihin asioihin (ainakin pitkällä tähtäimellä) ei välttämättä ole se tarkoituksenmukaisin strategia – tällä kertaa se oli mun toiseksi viimeinen oljenkorsi, jonka avulla aloin huomata olon helpottuvan pikkuhiljaa. Olin aamuun asti hereillä, kun en uskaltanut mennä nukkumaan peläten kokemuksen tulevan takas. Aamun valjetessa en kuitenkaan enää pysynyt hereillä ja olo oli jokseenkin ok pimeyden väistyttyä valon tieltä. Tässä oli myös suuri symbolinen merkitys uuden toivon suhteen ja turvallisuuden kokemus – selvisin seuraavaan päivään! Onneksi vastaavaa peikkoa ei ole tullut samalla voimalla tielle uudestaan.

Tärkeimmät asiat mitä opin mindfulness-taitojen ja muiden apukeinojen käyttämisessä paniikkikohtauksessa

 • Tuntui avuttomalta ja toivottomalta päästää irti hengitykseen keskittymisestä, koska se on ollut tärkeä harjoituskumppani vuosien varrella. Toisaalta tiesin tutkimuksista ja muutenkin, että on tilanteita jossa huomio on parempi siirtää muihin aisteihin. Turvatonta ja tavallaan noloa se oli siinä hetkessä sekä samalla opetti kokeilemaan uusia tai hieman tuntemattomampia tapoja kohdata tilanne.
 • Opin päästämään irti supermies, kokenut mindfulness-ohjaaja, mielen käytön mestari, tms. tarinoista, tulkinnoista ja uskomuksista sopivalla tavalla. Olen nyt vapaampi olemaan oma itseni tässä ja nyt enkä menneisyyden tai tulevaisuuden määrittelemä, muiden odotuksista riippuvainen tai roolieni orja. Nyt voin valita roolini tietoisemmin ja vapaammin. Koen myös enemmän inhimillistä tasavertaisuutta ja yhteenkuuluvuutta ihmisiin, mikä on mahtavaa!
 • Pääsin kohtaamaan häpeää ja noloutta enemmän mihin olin aiemmin pystynyt. Elämä laittoi mut polvilleen ja nöyristymään tarkoituksenmukaisella tavalla. Tämä on loppupeleissä paradoksaalisesti vahvistanut omaa voimaani. Pystyn myös kohtaamaan ja kuulemaan coaching- ja työnohjausasiakkaani aidommin ja avarakatseisemmin.
 • Vaikka kohtaus oli niin voimakas, pelottava ja mukaansa tempaava, jokin osa musta koki, että olin edes hitusen ok sen kanssa, että pystyin havaita jonkinlaista etäisyyttä tiedostavan minän ja kokemuksen välillä. Se loi pientä toivon lämpöä. Koska olen monia vuosia mindfulness-harjoituksissa ”seurannut neutraalisti sivusta” mitä havaitsen itsessäni (kehon tuntemukset, tunteet, ajatukset, jne.) koin, että mulla on edes tämän taidon rippeet jäljellä, jotta voin tietoisesti valita havainnoida tätä etäisyyttä ja sen muuttumista. Jälkikäteen ajateltuna uskon, että etäisyyden ja kohtaukseen suhtautumisen havainnointi oli yksi tärkeimmistä taidoistani tilanteessa ollessani. Taidon hyödynnettävyys tuli vain etukäteisharjoittamisen kautta – olin pystynyt kasvattamaan harjoittelullani tietynlaista kohtaamisen puskuria. Mikäli olisin ekaa kertaa kokeillut vastaavaa havainnointia kohtauksen aikana, olisin varmaan tullut vielä hullummaksi!
 • Nyt muistankin, että suihkussa hoin mantraa: ”tääkin menee ohi”. Jonkin aikaa en juuri uskonut siihen, mutta sanat auttoi pysymään läsnä ja myös valitsemaan intention: tämä menee ohi. Koitin olla pakottamatta intentiota (vaikea sanoa kuinka hyvin onnistu) ja samalla antaa asioiden soljua. Koska huomioni oli asioissa ja aisteissa, jotka kertoisivat mulle ohi menemisestä, tiesin että todennäköisesti jossain vaiheessa tulisin havaitsemaan jotain sen suuntaista. Tämä loi pientä lohtua ja toivoa.
 • Säästin turhaan viimeistä oljenkorttani – läheisille soittamista – koska huomasin, että keksin kuitenkin kokoajan uusia oljenkorsia. Toisaalta oli myös tärkeä kokea, että selviydyn omin nokkineni tällaisesta. Toki läheiset olivat tärkeässä roolissa tilanteen läpikäynnissä jälkikäteen ja kokemuksen tarkoituksenmukaisessa normalisoinnissa.
 • Muistin ja tunnistin, että muutkin asiat, kuin kohtaus on yhtä totta tässä hetkessä. Lopussa huomion suuntaaminen täysin pois itsestäni tuntui hyvältä – kiitos telkkari!
 • Loving kindness, metta, itsemyötätunto, tms. meditaatioista tuttu yhteys muihin ihmisiin oli tärkeä. Tiesin, että ainakin muilla oli asiat hyvin, vaikka itse kärvistelin helvetissä!

Toivon, että kirjoitukseni voi auttaa muita paniikkikohtauksen kanssa selviämisessä, siihen suhtautumisessa ja toivon luomisessa. Ei täällä taida ihan selväpäisenä ja kuivin jaloin selvitä – ja just sen takia on tärkeää sanoittaa näitä kokemuksia, jotta niitä ei vaan lakasta maton alle ja murehdita yksikseen. Koen, että varsinkin miehenä on tärkeää puhua hankalista tunnekokemuksista, jotta maskuliinisuus saisi vapautua koko kirjoonsa ja ettei puhumista enää tulkittaisi heikkoutena – avoimuus on mun mielestä bad ass! Luodaan yhdessä puhumisen ja jakamisen kulttuuria, se on tärkeää – tuu mukaan!

Rakkaudella,

Aleksi


Firstbeat Life ja 60 min valmennus

mindfulness työpäivä, mindfulness työkyky, mindfulness työpaikka, mindfulness suorituskyky, mindfulness työyhteisö, mindfulness organisaatio, mindfulness yritys, mindfulness, mindfulnes, mindfulness kurssi, mindfulness-kurssi, mindfulnes kurssi, mindfulnes-kurssi, mindfulness verkkokurssi, mindfulness-verkkokurssi, mindfulnes verkkokurssi, mindfulnes-verkkokurssi, mindfulnes, tietoisuustaidot, läsnäolo, tietoisuustaito, mbsr, meditaatio, tietoinen hyväksyvä läsnäolo, mindfulness-harjoitus, mindfulness-meditaatio, mindfulness-työ, mindfulness työ, mindfulness työpaikalla, mindfulness-työpaikalla, mindfulness työssä, mindfulness johtaja, mindful leader, mindful esimies, mind ful, mind fullness, mindfullness, mindfulness kurssi, työhyvinvointi, mindfulness kirja, stressinhallinta, mindfulness harjoitukset, keskittyminen, mindfulness työpaikalla, mindfulness mobiilisovellus, mindfulness app, valmennus, coaching, yksilöcoaching, tiimicoaching, työnohjaus, ryhmätyönohjaus, workshop, luento, tyhy-päivä, tyky-päivä, asahi-health, reiki, naurujooga, firstbeat, itsemyötätunto, mindful self-compassion, msc, myötätunto, 8 viikon mindfulness-verkkokurssi, työpäivän mindfulness-verkkokurssi, radical honesty, radikaali rehellisyys, ratkaisukeskeisyys, ratkaisukeskeinen valmentaja, ratkaisukeskeinen valmennus, ratkaisukeskeinen caoching, ratkaisukeskeinen coach, ratkaisukeskeinen työnohjaus, ratkaisukeskeinen työnohjaaja, ratkaisukeskeinen terapia, ratkaisukeskeinen terapeutti, ratkaisukeskeinen lyhytterapia, ratkaisukeskeinen lyhytterapia prosessi, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, ratkaisukeskeinen parisuhde, ratkaisukeskeinen parisuhdevalmennus, ratkaisukeskeinen parisuhdevalmentaja, ratkaisukeskeinen parisuhdeterapia, ratkaisukeskeinen parisuhdeterapeutti, ratkaisukeskeinen parisuhdelyhytterapeutti, parisuhde, parisuhteen kriisi, masennus, parisuhteen kriisit, nlp, hengitysterapia, hengitysterapeutti, tantra, tantra-ohjaaja, Eazybreak, Edenred, e-Passi, Smartum, Tyky, firstbeat hyvinvointianalyysi, mentorointi, icf, icf finland, mentorcoaching, mentor coaching, mentor coach, psyykkinen urheiluvalmennus, liikunnan aloittaminen

Firstbeat Life valmennus sisältää:

 • Firstbeat-mittalaitteen omaksi
 • 3 kk käyttölisenssin
 • 60 min (etä)valmennustapaamisen, jossa:
  • käydään Firstbeat-dataa yhdessä läpi
  • asetetaan hyvinvointi ja liikunta tavoitteet ja aikataulu jatkoon

Firstbeat Life mittaus ja valmennus auttavat löytämään sinulle parhaiten soveltuvat tavat hallita stressiä, palautua paremmin ja liikkua oikein. Firstbeat-mittaus osoittaa hyvinvointia tukevat tai kuluttavat elämäntavat ja auttaa löytämään syyt kuormittumisen tai heikon palautumisen taustalla.

Hinta 300 euroa
 

Maksa laskulla: tilaa valmennus: aleksi(@)aleksilitovaara.com tai 0505920989. Maksat meilitse lähetettävällä laskulla.

Maksa liikunta- ja virikeseteleillä: Eazybreak, Edenred, e-Passi, Smartum ja Tyky. Ohjeet liikunta- ja virikeseteleillä maksamiseen.

 

Iloisin terkuin,

Aleksi


Puhetta coachingista ja mindfulnessista Pete Ruikan kanssa

Pääsin juttelemaan Peten kanssa maailman tärkeimmistä asioista :) Miten ammattilumilautailu vaihtui työhön mindfulnesin parissa? Mitä on coaching? Miten se, että ymmärtää paremmin itsensä muuttaa elämää? Näihin mielenkiintoisiin aiheisiin saat vastauksia kuuntelemalla tämän jakson.

 


Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Omasta kokemuksesta tiedän, että sopivan psykoterapeutin löytäminen voi olla pitkä tie.
 
Yli vuosikymmenen coachina ja työnohjaajana toimineena olen huomannu miten tärkeää on löytää itselleen oikeat matkakumppanit. Tiedän tarvitsevani rinnalleni ammattilaisen, jonka kanssa kirkastan päämääriä mihin olen menossa. Henkilön, jonka kanssa tarkastella erilaisia polkuja ja maisemia, fiilistellä onnistumisia ja voimavaroja, kerätä rohkeutta lähteä uusille reiteille sekä kasvattaa innostusenergiaa itselle sekä lähipiirilleni matkan edetessä. Varjojen, vaikeuksien ja hankalien tunteiden kohtaamisesta puhumattakaan...
 
Osallistun (mielen)terveystalkoisiin ratkaisukeskeisenä lyhytterapeuttina.
 
Vaikeisiin asioihin ja tilanteisiin ei välttämättä tarvita monimutkaisia ratkaisuja ja vuosien terapiatyöskentelyä (toki pitkille prosesseille on oma paikkansa, enkä ole ruokkimassa joko tai -mindsettia, vaan SEKÄ ETTÄ)
Haluan olla mukana tarjoamassa vaihtoehtoja ihmisille, jotka ovat samassa tilanteessa kuin minä - suositelluille terapeuteille on vuosien jono.
 
Olen toisen polven ratkaisukeskeinen coach (SFCT), -työnohjaaja (STOry) ja lyhytterapeutti (IASTI, level 2). Terapiatyöskentelyssä sovellettavia menetelmiä olen treenannu pienestä jantterista asti ja olen todistanu niiden voimaa eri elämänalueilla esim. pääsin yli kisakammosta ja lumilautailumaailman huipulle.
 
Päätoimisesti olen valmentanut yli kymmenen vuotta. Minulla on osaamista monista eri "viitekehyksistä" mm. mindfulness, NLP, positiivinen psykologia, sosiaalipsykologia, itsemyötätunto, firstbeat, hengitysterapia, naurujooga, reiki, tantra ja radikaali rehellisyys.
 
"Kuuntelemalla tarkasti ja etsimällä juuri oikeat kysymykset, Aleksi onnistui auttamaan käsittelemiemme asioiden selkeyttämisessä ja kirkastamaan ajatukset uskomattoman hyvin. Tapaamisista oli valtava hyöty."
 
Tarjoan ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa hintaan 76 euroa / 45 min (etä)tapaaminen. 
 


Uutta energiaa parisuhteeseen –valmennus

Kaipaisitteko rakkaudellisen yhteyden uudelleen löytämistä, buustia yhteisen tekemisen aikaansaamiseksi tai sen kirkastamista, mitä molemmat haluaa ja tarvitsee suhteelta yhteisen polun vahvistamiseksi? Lähtekää mukaan!

Parisuhdevalmennus koostuu kolmesta 90 min tapaamisesta (etänä) 1-3 viikon välein.

Tapaamisten alustavat teemat:

1. Mistä on tultu ja missä ollaan nyt yhdessä?

2. Arvot, tarpeet ja seksi - mikä toimii jo nyt ja mitä tehdään jatkossa uudella tavalla?

3. Toiveet, unelmat ja tulevaisuus - mitä me voidaan olla parhaimmillamme?

Tapaamisten teemat voidaan myös räätälöidä pariskunnan sen hetkisen tarpeen mukaan.

 

Valmennus perustuu ratkaisukeskeiseen ja integratiiviseen coaching-työskentelyyn. Tämä tarkoittaa sitä, että en kerro teille timanttisia neuvojani (ellette nyhdä pihdeillä), vaan autan kysymyksillä teitä löytämään itse omat sekä parisuhteenne Graalin maljan, viisauden, näkökulmat, vahvuudet, keinot, jne.

Coach-Aleksista: parisuhdetta olen päässy harjoittelemaan ala-asteelta rakkauskirjeiden, avioliiton (jossa syntyi rakas tyttäreni) ja eron kautta 0, 1, 2 ja 3 bonus-lasta sisältäneisiin ihanuusperhe-comboihin. Kaikkea en tiedä, mutta paljon on koettu!

Olen toisen polven ratkaisukeskeinen coach (SFCT), -työnohjaaja (STOry) ja –lyhytterapeutti (IASTI, level 2). Työkalupakkini menetelmien kanssa olen leikkiny pienestä jantterista asti ja olen todistanu niiden voimaa eri elämänalueilla esim. kisakammosta lumilautailumaailman huipulle.

Päätoimisesti olen valmentanut yli kymmenen vuotta. Pakista löytyy mm. mindfulness, NLP, positiivinen psykologia, sosiaalipsykologia, itsemyötätunto, firstbeat, hengitysterapia, naurujooga, reiki, tantra ja radikaali rehellisyys.

Palautetta tästä valmennuksesta

Osallistuimme Aleksin kolmen (90min) session mittaiseen parisuhdevalmennukseen. Ilmapiiri parisuhteessa oli tuossa kohtaa hieman etäinen ja toisia väistävä. Meillä on kolme pientä lasta ja tuntuu että yhteistä aikaa ei ole toisille ollut ja yhteinen suunta pariskuntana oli lähes kadonnut jonnekin arjen kuormittuneisuuden alle. Aleksista tuli heti olo, että hän on meidän puolella ja haluaa meille kaikkea hyvää, mikä oli aivan ihanaa ja tuli turvallinen fiilis. Aleksi osasi ohjata fokuksen aina siihen, mihin suuntaan haluamme mennä yhdessä ja sen esiin kaivaminen lähti muokkaamaan arjen toimintamalleja luonnollisesti mutta vahvasti uuteen suuntaan vaikuttaen positiivisesti koko perheen hyvinvointiin. Rakkaus, kunnioitus ja huomaavaisuus toista kohtaan kasvoivat valmennuksen aikana ja sama kehityssuunta on jatkunut vielä valmennuksen jälkeenkin josta olemme tosi kiitollisia. Tämä valmennus tuli meille todella tärkeään kohtaan. Kiitos Aleksi, olet kultaa. <3
- Hannamaija ja Matias Autio

Kukoistava parisuhde on rakkauden tekoja – ottakaa ensimmäinen pieni askel jo tänään ilmoittautumalla mukaan! Tai varaamalla ilmainen 45 min kokeilutapaaminen (etänä) helposti suoraan kalenteristani!

Erikoishinta (voimassa toistaiseksi): 120 euroa / tapaaminen.

mindfulness työpäivä, mindfulness työkyky, mindfulness työpaikka, mindfulness suorituskyky, mindfulness työyhteisö, mindfulness organisaatio, mindfulness yritys, mindfulness, mindfulnes, mindfulness kurssi, mindfulness-kurssi, mindfulnes kurssi, mindfulnes-kurssi, mindfulness verkkokurssi, mindfulness-verkkokurssi, mindfulnes verkkokurssi, mindfulnes-verkkokurssi, mindfulnes, tietoisuustaidot, läsnäolo, tietoisuustaito, mbsr, meditaatio, tietoinen hyväksyvä läsnäolo, mindfulness-harjoitus, mindfulness-meditaatio, mindfulness-työ, mindfulness työ, mindfulness työpaikalla, mindfulness-työpaikalla, mindfulness työssä, mindfulness johtaja, mindful leader, mindful esimies, mind ful, mind fullness, mindfullness, mindfulness kurssi, työhyvinvointi, mindfulness kirja, stressinhallinta, mindfulness harjoitukset, keskittyminen, mindfulness työpaikalla, mindfulness mobiilisovellus, mindfulness app, valmennus, coaching, yksilöcoaching, tiimicoaching, työnohjaus, ryhmätyönohjaus, workshop, luento, tyhy-päivä, tyky-päivä, asahi-health, reiki, naurujooga, firstbeat, itsemyötätunto, mindful self-compassion, msc, myötätunto, 8 viikon mindfulness-verkkokurssi, työpäivän mindfulness-verkkokurssi, radical honesty, radikaali rehellisyys, ratkaisukeskeisyys, ratkaisukeskeinen valmentaja, ratkaisukeskeinen valmennus, ratkaisukeskeinen caoching, ratkaisukeskeinen coach, ratkaisukeskeinen työnohjaus, ratkaisukeskeinen työnohjaaja, ratkaisukeskeinen terapia, ratkaisukeskeinen terapeutti, ratkaisukeskeinen lyhytterapia, ratkaisukeskeinen lyhytterapia prosessi, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, ratkaisukeskeinen parisuhde, ratkaisukeskeinen parisuhdevalmennus, ratkaisukeskeinen parisuhdevalmentaja, ratkaisukeskeinen parisuhdeterapia, ratkaisukeskeinen parisuhdeterapeutti, ratkaisukeskeinen parisuhdelyhytterapeutti, parisuhde, parisuhteen kriisi, masennus, parisuhteen kriisit, nlp, hengitysterapia, hengitysterapeutti, tantra, tantra-ohjaaja, Eazybreak, Edenred, e-Passi, Smartum, Tyky, firstbeat hyvinvointianalyysi, mentorointi, icf, icf finland, mentorcoaching, mentor coaching, mentor coach, psyykkinen urheiluvalmennus, liikunnan aloittaminen

#parisuhde #parisuhdevalmennus #rakkaus #seksi #unelma #kiintymyssuhde #kiintymyssuhdeteoria #ero #trauma #inclusive #monogamy #consensualnonmonogamy #lgbtqfriendly #relationshipcoach


Taysii.fi blogi: Rohkea asenne kohtaamisiin – kontaktin ottaminen ihmisiin

Alan olla aika loppu tätä yksin ja eristyksissä kököttämistä, etäilyä ja kontaktien välttelyä. Kaipaan yhteyden kokemista muihin ihmisiin sekä yhdessä tekemistä. Läheisyydestä ja koskettamisesta puhumattakaan! Toisiko rohkea asenne muutosta arkeen?

Ohikiitävät yhteyden hetket

Pyöräilin hiljattain lapsen ohi ja vilkutin spontaanisti hänelle. Lapsi huomasi minut, hän katsoi minua silmiin, välillemme syntyi yhteys ja hän vilkutti takaisin. Niin yksinkertaista, helppoa ja kaunista. Ja miten hyvä fiilis tästä kohtaamisesta syntyi!

Edelleen fiilistelen tapahtumaa, vaikka siitä on jo useampi päivä. Uskomatonta miten helposti pelkkä mielikuva vilkuttamistilanteesta saa aikaan hyvän olon kokemuksen, josta käsin on kevyempää jatkaa etätyöskentelyä. Kuten juuri nyt, yksin kotona ja pelkästään koneen ääressä.

Rohkea asenne kohtaamisiin

En ole yksin yhteydenkaipuuni kanssa. Ystäväni postasi Helsingin Lauttasaaren Facebook-sivuille, että hän haluaisi luoda moikkaamisen kulttuuria saarellemme.

Yleensä olen lenkkeillessäni luonut (hymyillen) katsekontaktia vastaantulijoihin. Nyt laitoin ystäväni innostamana isompaa vaihdetta sisään ja olen kokeillut nyökkäämistä, silmien räpäyttämistä (kummankin – ei flirttailutyyppistä yhden silmän iskua – vaikka sitäkin voisi leikkimielellä soveltaa sopivissa paikoissa) ja moikkaamista.

Vaikka vastaanotto on ollut toistaiseksi muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta laimeaa, on positiivinen aikomus ja uusi asennoituminen piristänyt mieltä sekä luonut iloa.

Luodaan uutta yhdessä

Asia on mulle sen verran merkityksellinen, että innostan sinut mukaan luomaan kulttuuria missä voimme yhdessä luoda toisiimme turvallisen ja hyvinvointia vahvistavan yhteyden – vaikka sekunneiksi kerrallaan!

 • Nyt haluankin innostaa sinua luomaan päivittäin yhteyden yhteen vastaantulijaan ulkona – oletko mukana!?

Moikataan kun tavataan!

P.S. Turvallisuus ennen kaikkea, huomioidaan turvavälit ja suositukset totta kai.


Uusia liikuntavalmennus paketteja

Tarvitsetko jeesiä kuntotasosi kartoittamisessa, liikunnan aloittamisessa, tavan muodostamisessa ja mielenhallinnassa? Kehitin kolme pakettia, jotka auttavat sinua liikkumaan itsellesi sopivalla tavalla. Valmennukset keskittyvät mielen strategioihin ja onnistumisten mahdollistamiseen. Luomme sisällön yhdessä: miten ja milloin haluat liikkua sekä mikä inspiroi sinua.

Liikkeelle 1.

Liikunan aloitus, 2-3 kk prosessi, vaiheiden välissä on n. 1 kk

 1. Firstbeat-mittaus
 2. Elämäntilanne, kuntotaso, tavoitteet
 3. Liikunta / urheilu tapojen ja rutiinien muodostaminen

Hinta: 450 e


Liikkeelle 2.

Liikunan aloitus, tavan ja rutiinien muodostus, 4-5 kk prosessi, vaiheiden välissä on n. 1 kk

 1. Firstbeat-mittaus
 2. Elämäntilanne, kuntotaso, tavoitteet
 3. Liikunta / urheilu tapojen ja rutiinien muodostaminen
 4. Onnistumiset ja vahvuudet
 5. Vastuullisuus sekä omat keinot jatkoon ja liikunnan ylläpitämiseen

Hinta: 650 e


Liikkeelle 3.

Liikunan aloitus, tavan ja rutiinien muodostus sekä ylläpito, 9-12 kk prosessi, vaiheiden välissä on n. 1-2 kk

 1. Firstbeat-mittaus
 2. Elämäntilanne, kuntotaso, tavoitteet
 3. Liikunta / urheilu tapojen ja rutiinien muodostaminen
 4. Onnistumiset ja vahvuudet
 5. Vastuullisuus sekä omat keinot jatkoon ja liikunnan ylläpitämiseen
 6. Seuranta
 7. Mitä tehdä jatkossa lisää, vähemmän tai eri tavalla
 8. Firstbeat-mittaus
 9. Tavotteiden kirkastaminen

Hinta: 1100 e
 

Varaa paikkasi valmennukseen tai kysy lisätietoja: 0505920989, aleksi(@)aleksilitovaara.com

Voit maksaa myös (kokonaan tai osittain) liikuntaseteleillä. Ohjeet liikuntaseteleillä maksamiseen.

Etävalmennusten kesto: 45-60 min. 


Blogi: Mitä olen oppinut asiakkaana coaching-prosesseissa

Kyllä, syön omia ”lääkkeitäni”! Minulla on ollut vuosien varrella monia coacheja Coaching-yhdistyksen Coachille Coach (CoCo) –piiristä* ja muualtakin tarpeen mukaan. Haluan tällä kirjoituksella kiittää taitavia ja ihania coachejani sekä kertoa omista oivalluksista ja hyödyistä, mitä olen prosesseista saanut. Toivon, että voin omalla esimerkilläni innostaa ihmisiä vielä rohkeammin hakemaan kannustavaa matkakumppania unelmia kohti mennessään – sekä olla luomassa keskustelukulttuuria, missä coach on osana ihmisten hyvinvointiverkostoa.

Case life coaching – kiitos sinulle Reija Könönen coachauksestasi!

Olen käsitellyt parisuhteeseen liittyviä haasteita ja unelmia kanssasi. Sinun lämpimän myötätuntoisessa läsnäolossa olen tuntenut turvallisuutta sanoittaa asioita radikaalin rehellisesti ja avoimen haavoittuvaisena ilman arvostelun tai tuominnan pelkoa.

Miehenä koen tärkeäksi päästä puhumaan rakkausasioista coachille, joka auttaa reflektoimaan asioita naiseuden näkökulmasta. Pariterapian ohessa on ollut arvokasta laajentaa omaa parisuhde ymmärrystä myös itsekseni Reijan coachauksissa. Olen oppinut päästämään vielä enemmän irti menneisyydestä kumpuavasta pelosta sanoittaa tarpeita ja toiveita. Tarpeiden tarkoituksenmukainen kommunikointi on yksi tärkeimmistä parisuhdetta tukevista taidoista.

Coachina olen oppinut sinulta miten voimallista on tilan antaminen. Kuuntelet kärsivällisesti ja osaat kysyä ytimekkäitä kysymyksiä – myös lempeästi haastaen. Tilannetajusi ja kokonaisuuden hahmottamisen kykysi ansiosta teemoista on löytynyt punainen lanka, joka on vienyt parisuhdetaitojani eteenpäin.

Case business coaching – kiitos coach Sirpa Etzell!

Olet auttanut minua yritystoiminnan kehittämisen, brändin kirkastamisen, myynnin ja markkinoinnin saralla.

Aiemmin ammattiurheilijana, mediatuottajana ja urheilumanagerina sain tehdä myyntityötä ihan tarpeeksi. Nyt tunsin voimattomuutta ja turhautumista myyntiteeman äärellä. En halua olla yksi monista coacheista, joka uuvuttavalla tahdilla tykittää sanomaansa somessa, sponsoroiduissa sisällöissä, uutiskirjeissä, jne…

Mitä mä sitten haluan? Jos haluan lisää asiakkaita ja merkityksellisiä työhyvinvointi projekteja, myynti ja markkinointi kuuluu jollain tavalla yhtälöön – Sirpa mentoroi – ja kiukku mun sisällä kasvoi…

Kunnes löysin rauhan, innostuksen ja energian siitä mitä MÄ HALUAN tehdä. Sirpa ehdotti oivallisesti näkökulman muotoilua myyntiin ja markkinointiin. Nyt se on: itseni ja työyhteisöni pitämistä asiakkaiden mielissä. Jotenkin sanat ”mielessä pitäminen” tuotti oivalluksen, että keskityn jatkossa enemmän blogeihin sekä podcasteihin ja yhteydenpito olemassa oleviin asiakkaisiin tapahtuu hyödyllinen sisältö edellä, eikä uusia tuotteita tai valmennuskonsepteja buustaten.

Saattaa kuulostaa yksinkertaiselta ja ehkä joidenkin mielestä itsestäänselvyydeltä. Tämä pieni muokkaus avasi kuitenkin minulle erilaisen lähestymistavan sekä suhtautumisen myynti ja markkinointi teemaan. Nyt tunnen voimaantuneeni tekemään itseni näköisiä juttuja, omalla tavallani ja asiat saavat virrata tarkoituksenmukaisesti. Viimeisimpien vuosien aikana yhä suuremmiksi kasvaneet esteet poistuivat – tätä on coaching parhaimmillaan:

kulkea asiakkaan rinnalla, auttaa poistamaan esteitä sekä vapauttaa hänen todellinen voimansa ja potentiaalinsa.

Sirpalta opin coachina simppelin tavan palata edellisen session antiin kysymyksellä: ”mitä muistat edellisestä coachauksesta”? Tämä vahvistaa asiakkaan omaa toimijuutta ja vastuullisuutta sekä vie fokuksen asiakkaaseen eikä coachiin pääkohtien luettelijana, eli ns. ”ulkoisena muistikovalevynä”.

Kiitos coachini, kun tuette minua olemaan aito oma itseni – oman totuuden sekä voiman äärellä!

* Mahdollinen Suomen ennätys: eniten coach-sanoja yhdessä lauseessa ;)

 

Rakkaudella, Aleksi Litovaara

Business Performance Coach + työnohjaaja + mindfulness-ohjaaja = onnistumisten kasvattaja

aleksilitovaara.com

mindfulness työpäivä, mindfulness työkyky, mindfulness työpaikka, mindfulness suorituskyky, mindfulness työyhteisö, mindfulness organisaatio, mindfulness yritys, mindfulness, mindfulnes, mindfulness kurssi, mindfulness-kurssi, mindfulnes kurssi, mindfulnes-kurssi, mindfulness verkkokurssi, mindfulness-verkkokurssi, mindfulnes verkkokurssi, mindfulnes-verkkokurssi, mindfulnes, tietoisuustaidot, läsnäolo, tietoisuustaito, mbsr, meditaatio, tietoinen hyväksyvä läsnäolo, mindfulness-harjoitus, mindfulness-meditaatio, mindfulness-työ, mindfulness työ, mindfulness työpaikalla, mindfulness-työpaikalla, mindfulness työssä, mindfulness johtaja, mindful leader, mindful esimies, mind ful, mind fullness, mindfullness, mindfulness kurssi, työhyvinvointi, mindfulness kirja, stressinhallinta, mindfulness harjoitukset, keskittyminen, mindfulness työpaikalla, mindfulness mobiilisovellus, mindfulness app, valmennus, coaching, yksilöcoaching, tiimicoaching, työnohjaus, ryhmätyönohjaus, workshop, luento, tyhy-päivä, tyky-päivä, asahi-health, reiki, naurujooga, firstbeat, itsemyötätunto, mindful self-compassion, msc, myötätunto, 8 viikon mindfulness-verkkokurssi, työpäivän mindfulness-verkkokurssi, radical honesty, radikaali rehellisyys, ratkaisukeskeisyys, ratkaisukeskeinen valmentaja, ratkaisukeskeinen valmennus, ratkaisukeskeinen caoching, ratkaisukeskeinen coach, ratkaisukeskeinen työnohjaus, ratkaisukeskeinen työnohjaaja, ratkaisukeskeinen terapia, ratkaisukeskeinen terapeutti, ratkaisukeskeinen lyhytterapia, ratkaisukeskeinen lyhytterapia prosessi, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, ratkaisukeskeinen parisuhde, ratkaisukeskeinen parisuhdevalmennus, ratkaisukeskeinen parisuhdevalmentaja, ratkaisukeskeinen parisuhdeterapia, ratkaisukeskeinen parisuhdeterapeutti, ratkaisukeskeinen parisuhdelyhytterapeutti, parisuhde, parisuhteen kriisi, masennus, parisuhteen kriisit, nlp, hengitysterapia, hengitysterapeutti, tantra, tantra-ohjaaja, Eazybreak, Edenred, e-Passi, Smartum, Tyky, firstbeat hyvinvointianalyysi, mentorointi, icf, icf finland, mentorcoaching, mentor coaching, mentor coach, psyykkinen urheiluvalmennus, liikunnan aloittaminen

#coach #coaching #valmennus #businesscoaching #lifecoaching


Mindfulness-harjoitus YKAn IG livessä 3.6. klo 12

"Tervetuloa ottamaan hetken tauko päivän askareista YKAn (Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut) kanssa torstaina 3.6.2021 klo 12! IG-livevieraanamme on valmentaja @aleksi_litovaara, joka kertoo mindfulnessista ja ohjaa lyhyen harjoituksen. Tauko kestää yhteensä 15 minuuttia ja mahdollisuuksien mukaan tallennamme sen myös myöhemmin nähtäväksi profiiliimme.
 
Jos tiedät jo nyt, että mindfulness innostaa ja kiinnostaa, voit käydä tutustumassa profiilimme linkin kautta YKAn jäsenetuun. YKAn jäsenenä saat Aleksin mindfulness-kursseista 50 prosentin alennuksen!
 
Tervetuloa linjoille torstaina klo 12 mindfulnessin merkeissä!"
 
#työhyvinvointi #työssäjaksaminen #mindfulness #tietoisuustaidot #tauko
 
https://www.instagram.com/p/CPk26_1Nhpi/?utm_source=ig_web_copy_link

Liity sivun yläreunasta Onnistumisia-uutiskirjeen tilaajaksi. Saat lahjaksi 10 sivuisen oppaan: Vältä näitä työelämän 10 virhettä ja saat parempaa hyvinvointia sekä tuloksia.