Uutiskirjeen tilaajalle lahjaksi opas työelämän onnistumisiin:

Ajankohtaista


Rajaa työrauha ja keskity olennaiseen

 Kaksi ajatusta MySpeakerin blogista poimittuna:

1. Elämäntyylin ja valintojen vaikutus keskittymiskykyyn

Keskittymiskyky ei ole muusta elämästä irrallinen supersankarin viitta, minkä voi halutessaan pukea ylleen työpaikalla. Keskittymisen taito koostuu monista tekijöistä - joihinkin voit vaikuttaa ja joihinkin et. Mutkat suoriksi yksinkertaistettuna: keskittymiskykysi on harjoittelun tulos ja siihen vaikuttaa koko elämäsi valinnat ja tapasi olla. Jos harjoitat aivojasi kymmenen tuntia päivässä sinkoilemaan sinne tänne multitaskaamalla, kymmenen minuutin keskittymisharjoitus ei tee hapertuneesta supersankarin viitasta luodin kestävää. Päivittäinen meditaatiohetki voi olla tärkeä pieni askel keskittymiskyvyn parantamisessa, jossa tarvitaan erityisesti koko elämäntavan tarkastelua ja tietoisia valintoja.

Pohdittavaa sinulle:

- Mitkä päivittäiset tapasi heikentävät ja mitkä vahvistavat keskittymiskykyäsi?
- Milloin, missä ja miten koet olevasi parhaimmillasi keskittymisen suhteen?
- Miten näitä hyvän keskittymisen elementtejä voisi jatkossa soveltaa päivissäsi?
- Miten voit sallia itsellesi palautumishetkiä, missä sinun ei tarvitse ratkoa ongelmia?

2. Rohkeus rajata työrauha

Päätä, että sinulla (ja tiimilläsi) on oikeus sinulle ja roolillesi tarkoituksenmukaiseen työrauhaan. Hyvä keskittyminen ja itsen johtaminen tarvitsee tukevan pohjan toteutuakseen ja työrauha on peruskallio niille. Uskalla rajata saatavillaoloasi ja harjoittele yhtä tulevaisuuden työelämän tärkeimmistä sanoista: EI.

Oma hyvinvointisi ei ole myytävänä!

Coaching ja työnohjaus asiakkaani kertovat tyypillisesti, että heitä pelotti aluksi rajaamisen vaikutukset työyhteisössä. Loppupeleissä he ovatkin saaneet kiitosta ja ihalua siitä, että näyttävät esimerkkiä, millä koko organisaatio voi vahvistaa jaksamista kestävällä tavalla.

Jos rajaamisen toteuttaminen tuntuu hankalalta, harjoittele ja kokeile vaikka vain kolmen viikon ajan.

Voit kysyä itseltäsi:

- Mitä tarvitset, jotta voit turvallisella fiiliksellä rajata työtäsi? 
- Mitkä asiat ovat tulevaisuudessa eri tavalla, kun rajaaminen sujuu hyvin? 
- Mitkä arvot ja uskomukset vaikeuttavat rajaamista?
- Mitkä arvot ja uskomukset tukevat rajaamista?

Työn iloa toivottaa Leadership ja Performance Coach Aleksi!

#työrauha #keskittyminen #focus #meditaatio #mindfulness #rutiini #rajaaminen #ei #itsensäjohtaminen #johtaminen #leadership #hyvinvointi #organisaatiokulttuuri #työnrajaaminen #coaching #työnohjaus #executivecoaching #leadershipcoaching #performancecoaching #ratkaisukeskeisyys

Liity sivun yläreunasta Onnistumisia-uutiskirjeen tilaajaksi. Saat lahjaksi 10 sivuisen oppaan: Vältä näitä työelämän 10 virhettä ja saat parempaa hyvinvointia sekä tuloksia.