Uutiskirjeen tilaajalle lahjaksi opas työelämän onnistumisiin:

Ajankohtaista


Onko maailman valmiiksi saamisella jouluun mennessä vaihtoehtoja?

Tehtävät ja prosessit on saatava valmiiksi jouluun mennessä – tai viimeistään välipäivinä! Tämä on tuttu mantra esimiesten ja johtajien coachauksissa ennen lomia. Ihan totta, asiat täytyy saada valmiiksi. Haluan kuitenkin heittää mistelinoksalla varustetun joulupallon ahertajille: mitä asioita voi kaikesta huolimatta jättää kesken tai tekemättä? Miten johdat omaa ja tiimisi työskentelyenergiaa ja vireystasoa, jotta saatte oikeat asiat tehtyä?

Leadership coachina pääsen todistamaan pienten muutosten tuomia arjen ihmeitä. Se millä tavalla ja asenteella asiakkaat tekevät työnsä voi vaikuttaa heidän voimaantumiseen ja energisoitumiseen yllättävän positiivisesti.

Ehdotan, että pysähdyt hetkeksi tutkimaan tilannettasi näiden kysymysten kautta:

1. Mikä on asenteesi?

Miten suhtaudut pimeään vuodenaikaan ja vuodenvaihteen stressiin? Sanonta kuuluu: tough times don’t last, tough people do. Mitä jos pimeys ja kaamosmasennus eivät olisikaan vihollisia vaan ystäviä. Mitä niiden äärelläolo ilman vastustamista voisi tarkoittaa? Mitä ne opettavat sinulle? Mitä hyvää pimeys mahdollistaa elämääsi – mitä erilaista voit tehdä kesään verrattuna, mikä tuo sinulle energiaa tai auttaa palautumaan? Asenteella voit vaikuttaa siihen, että ohjakset pysyy itselläsi, etkä ole ulkopuolisten olosuhteiden armoilla.

2. Mitä voit sallia itsellesi?

Jos olet ollut ankara tai vaativa itsellesi, kuinka hyvin se on toiminut? Mitä voisit valita toisin – mitä voisit sallia itsellesi? Suorittajat saattavat pelätä, että jos sallii edes pieniä asioita, sitä ”laiskistuu”. No, kuinka todennäköistä tämä on? Jos antaisit itsellesi etukäteisjoululahjana jotain hyvää, mitä et ole aiemmin sallinu – mitä se voisi olla? Jos kehosi saisi päättää, mitä se tekisi tai jättäisi tekemättä, jotta saat ladattua energia- akkujasi ja lievennettyä stressiä?

3. Mitä on ihan ok jättää kesken ennen joulua?

Uskallatko olla organisaatiosi rebel, joka ei myy omaa hyvinvointiaan edes maailman kesken jäämisen uhalla? Mihin asioihin on riittävän ok sanoa ei? Mikä on sinun / tiimisi tärkein tehtävä, johon suunnata sopivalla 1. asennoitumisella, 2. sallimisella ja 3. ei:n sanomisella kerätty Korvatunturin kokoinen energialataus?!

4. Bonus

Ystäväni muistuttaa minua silloin tällöin: ”kaiken voi tanssia ja viedä luontoon”. Hankalia tilanteita ja

stressiä ei tarvitse yrittää ratkaista ja suorittaa mielen sisällä. Kehon liikuttaminen, hymyily ja luonnossa oleminen ovat v*tutusta vahvempia!

 

Kirjoitus on julkaistu alunperin MySpeaker Finland blogissa: https://myspeaker.fi/uutiset/miten-pidat-energiatason-ylla-pimeydesta-ja-stressista-huolimatta-aleksi-litovaara

#työrauha #keskittyminen #focus #rajaaminen #ei #itsensäjohtaminen #johtaminen #leadership #hyvinvointi #coaching #työnohjaus #executivecoaching #leadershipcoaching #performancecoaching #ratkaisukeskeisyys #itsemyötätunto

Liity sivun yläreunasta Onnistumisia-uutiskirjeen tilaajaksi. Saat lahjaksi 10 sivuisen oppaan: Vältä näitä työelämän 10 virhettä ja saat parempaa hyvinvointia sekä tuloksia.