Uutiskirjeen tilaajalle lahjaksi opas työelämän onnistumisiin:

Ajankohtaista


Hetkinen-blogini Hidasta elämää -sivustolla: Uskallatko kysyä kriisissä olevan ystävän vointia? Sillä voi olla uskomattoman suuri merkitys

mindfulness työpäivä, mindfulness työkyky, mindfulness työpaikka, mindfulness suorituskyky, mindfulness työyhteisö, mindfulness organisaatio, mindfulness yritys, mindfulness, mindfulnes, mindfulness kurssi, mindfulness-kurssi, mindfulnes kurssi, mindfulnes-kurssi, mindfulness verkkokurssi, mindfulness-verkkokurssi, mindfulnes verkkokurssi, mindfulnes-verkkokurssi, mindfulnes, tietoisuustaidot, läsnäolo, tietoisuustaito, mbsr, meditaatio, tietoinen hyväksyvä läsnäolo, mindfulness-harjoitus, mindfulness-meditaatio, mindfulness-työ, mindfulness työ, mindfulness työpaikalla, mindfulness-työpaikalla, mindfulness työssä, mindfulness johtaja, mindful leader, mindful esimies, mind ful, mind fullness, mindfullness, mindfulness kurssi, työhyvinvointi, mindfulness kirja, stressinhallinta, mindfulness harjoitukset, keskittyminen, mindfulness työpaikalla, mindfulness mobiilisovellus, mindfulness app, valmennus, coaching, yksilöcoaching, tiimicoaching, työnohjaus, ryhmätyönohjaus, workshop, luento, tyhy-päivä, tyky-päivä, asahi-health, reiki, naurujooga, firstbeat, itsemyötätunto, mindful self-compassion, msc, myötätunto, 8 viikon mindfulness-verkkokurssi, työpäivän mindfulness-verkkokurssi, radical honesty, radikaali rehellisyys, ratkaisukeskeisyys, ratkaisukeskeinen valmentaja, ratkaisukeskeinen valmennus, ratkaisukeskeinen caoching, ratkaisukeskeinen coach, ratkaisukeskeinen työnohjaus, ratkaisukeskeinen työnohjaaja, ratkaisukeskeinen terapia, ratkaisukeskeinen terapeutti, ratkaisukeskeinen lyhytterapia, ratkaisukeskeinen lyhytterapia prosessi, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, ratkaisukeskeinen parisuhde, ratkaisukeskeinen parisuhdevalmennus, ratkaisukeskeinen parisuhdevalmentaja, ratkaisukeskeinen parisuhdeterapia, ratkaisukeskeinen parisuhdeterapeutti, ratkaisukeskeinen parisuhdelyhytterapeutti, parisuhde, parisuhteen kriisi, masennus, parisuhteen kriisit, nlp, hengitysterapia, hengitysterapeutti, tantra, tantra-ohjaaja, Eazybreak, Edenred, e-Passi, Smartum, Tyky, firstbeat hyvinvointianalyysi, mentorointi, icf, icf finland, mentorcoaching, mentor coaching, mentor coach, psyykkinen urheiluvalmennus, liikunnan aloittaminen

Elämän musta huumori tarjosi minulle jälleen herkullisen ajanjakson, missä eri elämänalueilta tupsahteli samanaikaisesti isoja kasvun paikkoja sekä kuormituksia diilattavaksi. Yksi tärkeimmistä voimavaroista ja selviytymiskeinoistani on jutella ystävien kanssa. Näiden ”kasvupyrähdys” kuukausien aikana oli muutamia hetkiä, jolloin en tavoittanut ystäviä puhelimitse (kiitos ystävät, kun pidämme rajoistamme kiinni puolin ja toisin). Oloni tuskissa kärvisteltyäni, jostain juolahti mieleen kriisipuhelimeen soittaminen.

Sisäinen kriitikko ja luuriin tarttuminen

En ollut aikaisemmin soittanut kriisipuhelimeen ja tämä oli sisäiselle kriitikolle oiva hetki heittää kiusoittelevaa löylyä kiukaalle. Kari ”The Kriitikko” jutteli hiilihanko kainalossa olkapäältä tyyliin: ”pitäskö olla vielä pahempi olo / tilanne jotta voi soittaa, kehtaanko soittaa tällaisista asioista, vienkö soittoaikaa joltain joka on just hyppäämässä katolta, pitäiskö hävettää olla hyvinvointivalmentaja joka on näin romuna, miten mä voin auttaa ketään jos en ite osaa auttaa itteäni…”

Onneksi Kari tietää, että ymmärrän ja siedän sen negistelevää läpänheittoa lempeällä itsemyötätunnolla. Karinkin tarvitsee välillä päästä purkamaan paineita! Kun Karin (asiaan kuuluvat) tuominnat oli kuultu sekä otettu vastaan, oli tilaa todeta itselleni tyypilliseen tapaan – no todellakin soitan kriisipuhelimeen! Ihan vaikka kettuillakseni Karille :) No joo, kyllä mulla oli ihan todellinen tarve sekä aito kiinnostus, että millainen kokemus se tulisi olemaan – myös ammattini näkökulmasta.

Varsinaisen asian jälkeen löytyi yllätysbonus

Yksi kriisipuhelin soittokerroista oli erityisen tärkeä. Asian läpikäymisen jälkeen kerroin terapeutille ystävästäni, jonka kanssa olin puhunut vaikeuksista. Hän oli lähettänyt pari päivää puhumisemme jälkeen lyhyen viestin kysyäkseen vointiani. Kerroin miten tärkeältä ja voimauttavalta viesti oli tuntunut. Olin ystäväni mielessä ja sydämessä. Hänen kiinnostuksen kautta myönteiset tunteet heräsivät eloon entistä vahvempina. Koin itseni arvokkaaksi, hyväksytyksi, rakastetuksi ja hänen perheeseensä kuuluvaksi (herkistyn kirjoittaessani tätä…). Nämä olotilat, tunteet ja viestin jälkeinen kokonaisvaltainen ihanuuden kokemus olivat tosi tärkeitä matkallani vaikeuksien läpi.

Kertoessani asiasta terapeutille pohdin ääneen voinnin kyselyn ja asioihin palaamisen merkitystä ja tärkeyttä. Tunnistin, että tämä on sellaista mitä itse tarvitsen ja kaipaan jatkossa. Tajusin myös, että voin ja haluan toimia samoin omille ystävilleni ja tehdä sitä aiempaa enemmän sekä pidempikestoisesti, ei vain yhtä kyselykertaa.

Vaikka asia on tuntunut vähän hassulta ja nololta, olen pyytänyt muutamilta ystäviltäni: ”tarvitsen ja toivon, että kysyt silloin tällöin vointiani (vaikka vain lyhyellä viestillä) nyt kun on hankalaa, haluatko toimia näin?”

Johtaako hienotunteisuus yksin jäämiseen?

Terapeutti sanoi myös, että suomalaisessa kulttuurissa on totuttu olemaan liian hienotunteisia. Kuvitellaan, että surun tai vaikeuden äärellä olevalle tarvitsee antaa aikaa ja omaa rauhaa. Valitettavasti tämä saattaa johtaa siihen, että ihmiset jäävät yksin vaikeuksiensa kanssa ja mun mielestä se on ihan perseestä! Joo, tarvitaan myös aikaa ja rauhaa – haluan kuitenkin olla luomassa kulttuuria, jossa USKALLETAAN KYSYÄ VOINTIA. Vaikka olisikin riskinä ”tuppautua liikaa iholle kyselemään” haluan mielummin ottaa sen riskin, kuin jättää toisen yksin. Mun vastuulla on kysyä ja toinen voi kertoa (voimavarojensa puitteissa), jos se ei ole sitä mitä hän haluaa. Sovittu?!

Miten sinä voit?

Rakkaudella,

Aleksi

P.S. Apujoukot:

MIELI ry:n Kriisipuhelin päivystää 24/7 numerossa: 09 2525 0111

Kriisikeskus netissä: http://tukinet.net/

Sekasin-chat nuorille – Suomen Mielenterveysseura: http://sekasin247.fi/

Solmussa-chat aikuisille – Suomen Mielenterveysseura: http://tukinet.net/teemat/solmussa-chat-783075200/

Valtakunnallinen mielenterveysneuvonta – Mielenterveyden keskusliitto MTKL: 020 391 920

Vertaistukipuhelin – Mielenterveyden keskusliitto MTKL: 0800 177 599

Lähde: https://eheydenlahde.fi/aputahoja/


Sain ihanaa palautetta, kiitos!!!

TBC Koulutus Mindfulnesilla selkeyttä työpäivään
13.4.2021 klo 09:00-12:00

Sijainti: Teams
Osallistujia: 35
Palautteita: 17
Kuinka hyödyllinen tämä moduuli oli oman työsi kannalta (asteikko 1-5)? KA. 4,1

Sanallinen palaute
• En ole aiemmin osallistunut Mindfulness-aiheen luentoihin. Valitettavasti jouduin tänään osallistumaan toimistolta avokonttorista, joten keskittyminen ei ollut paras mahdollinen, kun välillä piti hoitaa kiireellisiä tehtäviä alta pois. Kouluttaja oli sujuvasanainen ja hyvin perillä asiasta. Suhtaudun aina hieman varauksella uusiin virtauksiin, joista ykskaks kuulee joka suunnalta. Kiva oli kuulla, että mindfullness ei yritä tarjota ratkaisua joka ongelmaan ja väitä olevan ainoa oikea tapa oppia keskittymistä ja läsnäoloa. Uskon, että tämän tyyppiset harjoitukset voi tuoda helpotusta muuten kiireiseen arkeen. En ehkä vielä kuitenkaan kokenut midfullnessia omaksi jutukseni, mutta vaatinee lisää perehtymistä jossain vaiheessa.

• Aihetta käsiteltiin aika pintapuolisesti, mutta toisaalta aikaakin oli vain se kolme tuntia.

• Aivan loistava tilaisuus eikä toki vähiten Aleksin takia - mahtava kaveri! Tällaista toivoisi ihan kaikille etenkin näin korona-aikaan vaikka 3-4kk välein.

• Kiitos Aleksi ja Aura! Just tällä hetkellä olo on äärimmäisen hyvä <3

• Erittäin hyvä tilaisuus, ja olin positiivisesti yllättynyt miesten aktiivisesta osallistumisesta. Puhuja oli hyvin valittu, koska miehen pitämänä tämä ehkä romuttaa sellaista käsitystä että nämä Midfulness-asiat ovat vain jotain naisten tai joogien hömppäjuttuja. Tärkeä aihe tietotyössä ja mukavasti edistää myös työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista kun opitaan uusia keinoja irrottautua työajatuksista. Aleksi oli mukavan rento esiintyjä.

• Toimi hyvin myös teamsissa, monipuolisia harjoituksia ja hyvä johdanto aiheeseen.

• Positiivinen ja iloinen kouluttaja- positiivisuus tarttuu :)

• Asian tärkeys oli jo tiedossa ennen tätä - mutta siitä huolimatta sen mukaan eläminen on vaikeaa. Tekee hyvää kaikille digitaalisuuden ja jatkuvan ärsykeryöpyn kanssa painiville.

• Hyviä harjoituksia, pienelläkin asiaan tutustumisella saa vinkkejä arkeen.


Väkevä elämä -podcast: Mistä syntyy hyvä elämä arjessa ja työssä?

Joni Jaakkolan podcastissa ei sukellettu matalaan päätyyn...

Tässä jaksossa toteutetaan jälleen kuulijatoiveita ja vieraana on useampaan kertaan toivottu vieras. Mistä syntyy hyvä elämä arjessa ja työssä, miten uskaltaa loikata kohti uutta ja epävarmaa epäonnistumisen pelon kolkuttaessa takaraivossa? Mitä hyötyä on valmentajan hankkimisesta, hyvistä tavoitteista ja miten mukautua vallitseviin olosuhteisiin niiden alati muuttuessa? Näitä ja muita päivän teemoja kanssani jaksossa pohtii suuri urheilufani, business coach ja luennoitsija Aleksi Litovaara.

Kuuntele.

mindfulness työpäivä, mindfulness työkyky, mindfulness työpaikka, mindfulness suorituskyky, mindfulness työyhteisö, mindfulness organisaatio, mindfulness yritys, mindfulness, mindfulnes, mindfulness kurssi, mindfulness-kurssi, mindfulnes kurssi, mindfulnes-kurssi, mindfulness verkkokurssi, mindfulness-verkkokurssi, mindfulnes verkkokurssi, mindfulnes-verkkokurssi, mindfulnes, tietoisuustaidot, läsnäolo, tietoisuustaito, mbsr, meditaatio, tietoinen hyväksyvä läsnäolo, mindfulness-harjoitus, mindfulness-meditaatio, mindfulness-työ, mindfulness työ, mindfulness työpaikalla, mindfulness-työpaikalla, mindfulness työssä, mindfulness johtaja, mindful leader, mindful esimies, mind ful, mind fullness, mindfullness, mindfulness kurssi, työhyvinvointi, mindfulness kirja, stressinhallinta, mindfulness harjoitukset, keskittyminen, mindfulness työpaikalla, mindfulness mobiilisovellus, mindfulness app, valmennus, coaching, yksilöcoaching, tiimicoaching, työnohjaus, ryhmätyönohjaus, workshop, luento, tyhy-päivä, tyky-päivä, asahi-health, reiki, naurujooga, firstbeat, itsemyötätunto, mindful self-compassion, msc, myötätunto, 8 viikon mindfulness-verkkokurssi, työpäivän mindfulness-verkkokurssi, radical honesty, radikaali rehellisyys, ratkaisukeskeisyys, ratkaisukeskeinen valmentaja, ratkaisukeskeinen valmennus, ratkaisukeskeinen caoching, ratkaisukeskeinen coach, ratkaisukeskeinen työnohjaus, ratkaisukeskeinen työnohjaaja, ratkaisukeskeinen terapia, ratkaisukeskeinen terapeutti, ratkaisukeskeinen lyhytterapia, ratkaisukeskeinen lyhytterapia prosessi, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, ratkaisukeskeinen parisuhde, ratkaisukeskeinen parisuhdevalmennus, ratkaisukeskeinen parisuhdevalmentaja, ratkaisukeskeinen parisuhdeterapia, ratkaisukeskeinen parisuhdeterapeutti, ratkaisukeskeinen parisuhdelyhytterapeutti, parisuhde, parisuhteen kriisi, masennus, parisuhteen kriisit, nlp, hengitysterapia, hengitysterapeutti, tantra, tantra-ohjaaja, Eazybreak, Edenred, e-Passi, Smartum, Tyky, firstbeat hyvinvointianalyysi, mentorointi, icf, icf finland, mentorcoaching, mentor coaching, mentor coach, psyykkinen urheiluvalmennus, liikunnan aloittaminen


Ilona Rauhala Podcastissa vieraana - teemana radikaali rehellisyys

Ilona Rauhala: "Tästä Aleksi Litovaaran kanssa käymästäni keskustelusta on jo nyt nyt tullut spontaanisti eniten palautetta lyhyessä ajassa.
 
Meitä varmaan molempia jännitti tämä. Aleksia jännitti keskustelu ja minua jännitti julkaista tämä. Ihmiset näkee että mä itken!!! OU NOU!
 
Meillä kaikilla on elämässämme vaikeita kokemuksia, sellaisia joita me hävetään tai peitellään tai joista haluaisi puhua, mutta ei osaa, ei uskalla, ei pysty.
 
Olen elämässäni käynyt tuhansia keskusteluita, ehkä kymmeniä tuhansia. Monet näistä keskusteluista ovat olleet vaikeita. Joko niin, että teema on ollut kipeä ja vaikea tai niin, että on ollut vaikea saada ihminen ajattelemaan omia asioitaan, työtään, elämäänsä ja ideoitaan laatikon ulkopuolelta.
 
Kun keskustelemisesta tuli työ, todellakin halusin oppia, miten sitä voi oppia.
 
Aleksi haastoi minua keskustelijana aivan toisenlaiseen rytmiin, kuin mikä on minulle itselleni luontaista. Halusin ottaa haasteen vastaan. Olen niin kiitollinen siitä, mitä opin itsestäni, kun antauduin tekemään jotain toisin....
 
Keskustelun voima on juuri siinä, että lähdemme keskusteluun ilman, että tiedämme mitä siitä seuraa. Keskustelu on parhaimmillaan löytöretki, tutkimusmatka johonkin uuteen.
Kiitos Aleksi!!"
 
 
mindfulness työpäivä, mindfulness työkyky, mindfulness työpaikka, mindfulness suorituskyky, mindfulness työyhteisö, mindfulness organisaatio, mindfulness yritys, mindfulness, mindfulnes, mindfulness kurssi, mindfulness-kurssi, mindfulnes kurssi, mindfulnes-kurssi, mindfulness verkkokurssi, mindfulness-verkkokurssi, mindfulnes verkkokurssi, mindfulnes-verkkokurssi, mindfulnes, tietoisuustaidot, läsnäolo, tietoisuustaito, mbsr, meditaatio, tietoinen hyväksyvä läsnäolo, mindfulness-harjoitus, mindfulness-meditaatio, mindfulness-työ, mindfulness työ, mindfulness työpaikalla, mindfulness-työpaikalla, mindfulness työssä, mindfulness johtaja, mindful leader, mindful esimies, mind ful, mind fullness, mindfullness, mindfulness kurssi, työhyvinvointi, mindfulness kirja, stressinhallinta, mindfulness harjoitukset, keskittyminen, mindfulness työpaikalla, mindfulness mobiilisovellus, mindfulness app, valmennus, coaching, yksilöcoaching, tiimicoaching, työnohjaus, ryhmätyönohjaus, workshop, luento, tyhy-päivä, tyky-päivä, asahi-health, reiki, naurujooga, firstbeat, itsemyötätunto, mindful self-compassion, msc, myötätunto, 8 viikon mindfulness-verkkokurssi, työpäivän mindfulness-verkkokurssi, radical honesty, radikaali rehellisyys, ratkaisukeskeisyys, ratkaisukeskeinen valmentaja, ratkaisukeskeinen valmennus, ratkaisukeskeinen caoching, ratkaisukeskeinen coach, ratkaisukeskeinen työnohjaus, ratkaisukeskeinen työnohjaaja, ratkaisukeskeinen terapia, ratkaisukeskeinen terapeutti, ratkaisukeskeinen lyhytterapia, ratkaisukeskeinen lyhytterapia prosessi, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, ratkaisukeskeinen parisuhde, ratkaisukeskeinen parisuhdevalmennus, ratkaisukeskeinen parisuhdevalmentaja, ratkaisukeskeinen parisuhdeterapia, ratkaisukeskeinen parisuhdeterapeutti, ratkaisukeskeinen parisuhdelyhytterapeutti, parisuhde, parisuhteen kriisi, masennus, parisuhteen kriisit, nlp, hengitysterapia, hengitysterapeutti, tantra, tantra-ohjaaja, Eazybreak, Edenred, e-Passi, Smartum, Tyky, firstbeat hyvinvointianalyysi, mentorointi, icf, icf finland, mentorcoaching, mentor coaching, mentor coach, psyykkinen urheiluvalmennus, liikunnan aloittaminen
 
Kiitos Ilona ja Luka!!!


Firstbeat-valmennustarjous Edenredin asiakkaille (virikesetelit ja mobiilimaksu)

mindfulness työpäivä, mindfulness työkyky, mindfulness työpaikka, mindfulness suorituskyky, mindfulness työyhteisö, mindfulness organisaatio, mindfulness yritys, mindfulness, mindfulnes, mindfulness kurssi, mindfulness-kurssi, mindfulnes kurssi, mindfulnes-kurssi, mindfulness verkkokurssi, mindfulness-verkkokurssi, mindfulnes verkkokurssi, mindfulnes-verkkokurssi, mindfulnes, tietoisuustaidot, läsnäolo, tietoisuustaito, mbsr, meditaatio, tietoinen hyväksyvä läsnäolo, mindfulness-harjoitus, mindfulness-meditaatio, mindfulness-työ, mindfulness työ, mindfulness työpaikalla, mindfulness-työpaikalla, mindfulness työssä, mindfulness johtaja, mindful leader, mindful esimies, mind ful, mind fullness, mindfullness, mindfulness kurssi, työhyvinvointi, mindfulness kirja, stressinhallinta, mindfulness harjoitukset, keskittyminen, mindfulness työpaikalla, mindfulness mobiilisovellus, mindfulness app, valmennus, coaching, yksilöcoaching, tiimicoaching, työnohjaus, ryhmätyönohjaus, workshop, luento, tyhy-päivä, tyky-päivä, asahi-health, reiki, naurujooga, firstbeat, itsemyötätunto, mindful self-compassion, msc, myötätunto, 8 viikon mindfulness-verkkokurssi, työpäivän mindfulness-verkkokurssi, radical honesty, radikaali rehellisyys, ratkaisukeskeisyys, ratkaisukeskeinen valmentaja, ratkaisukeskeinen valmennus, ratkaisukeskeinen caoching, ratkaisukeskeinen coach, ratkaisukeskeinen työnohjaus, ratkaisukeskeinen työnohjaaja, ratkaisukeskeinen terapia, ratkaisukeskeinen terapeutti, ratkaisukeskeinen lyhytterapia, ratkaisukeskeinen lyhytterapia prosessi, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, ratkaisukeskeinen parisuhde, ratkaisukeskeinen parisuhdevalmennus, ratkaisukeskeinen parisuhdevalmentaja, ratkaisukeskeinen parisuhdeterapia, ratkaisukeskeinen parisuhdeterapeutti, ratkaisukeskeinen parisuhdelyhytterapeutti, parisuhde, parisuhteen kriisi, masennus, parisuhteen kriisit, nlp, hengitysterapia, hengitysterapeutti, tantra, tantra-ohjaaja, Eazybreak, Edenred, e-Passi, Smartum, Tyky, firstbeat hyvinvointianalyysi, mentorointi, icf, icf finland, mentorcoaching, mentor coaching, mentor coach, psyykkinen urheiluvalmennus, liikunnan aloittaminen

OSAAN ONNISTUA - hyvinvointi- ja liikuntavalmennus 1h + mindfulness-verkkokurssi

Valmennus sisältää:

1.

  • kolmen vuorokauden Firstbeat-sykevälimittauksen*
  • mittalaitteen toimituksen ja palautuskuoren
  • henkilökohtaisen Firstbeat-raportin sähköpostitse
  • 60 min henkilökohtaisen etävalmennuksen, jossa:
    • käydään Firstbeat-raportti yhdessä läpi
    • asetetaan hyvinvointi ja liikunta tavoitteet ja aikataulu jatkoon

2.

  • työpäivän mindfulness-verkkokurssin
  • 33 vinkkiä ja harjoitusta hyvinvointiin ja liikkumiseen arjessa
     

 

 

 

 

*Firstbeat-hyvinvointianalyysi auttaa löytämään sinulle parhaiten soveltuvat tavat hallita stressiä, palautua paremmin ja liikkua oikein. Kolme vuorokautta kestävä, ympärivuorokautinen mittaus osoittaa hyvinvointia tukevat tai kuluttavat elämäntavat ja auttaa löytämään syyt kuormittumisen tai heikon palautumisen taustalla.
 

Hinta Edenredin asiakkaille 150 euroa (norm. 169,90 euroa).
Tarjous on voimassa 22.1.2022 asti.

OHJEET MAKSAMISEEN

A) Edenred mobiilisovelluksen tai verkkoselaimen käyttö maksamisessa (suuntaa-antava)

  1. Käynnistä Edenred verkkopalvelu tai mobiilisovellus (lataa joko App Store tai Google Play)

  2. Etsi valmennuspalveluni hakusanalla Aleksi Litovaara.
    maksa 150 euroa

  3. Lähetä viesti OSAAN ONNISTUA sähköpostitse: aleksi(@)aleksilitovaara.com (Maksu onnistuu vaikkei kuittia tarkistettaisikaan 15 min sisällä.)

  4. Vastaan sähköpostiisi, jossa kerron mitä tapahtuu seuraavaksi. (Sähköposti pyritään lähettämään mahdollisimman pian maksun jälkeen. Olethan kärsivällinen viikonloppu ja loma-aikoina, kiitos.)

B) Edenred fyysisten seteleiden käyttö

  1. Kirjoita lappuun OSAAN ONNISTUA

  2. Lähetä allekirjoitetut ja toisistaan irroitetut setelit postitse osoitteeseen:
    Laidback Productions Ltd
    Koillisväylä 15 A 1
    00200 Helsinki

  3. Lähetä sähköposti osoitteeseen: aleksi(@)aleksilitovaara.com ja kerro setelien lähettämisestä

  4. Kun setelit ovat perillä, saat sähköpostia, jossa kerron mitä tapahtuu seuraavaksi.

    P.S. Voit myös asioida toimipisteessämme (osoite on kohdassa 2.). 
    Maksutapojen käytön lisäohjeita palveluntarjoajalta: EdenredPay

 

Lisätietoa: aleksi(@)aleksilitovaara.com tai 0505920989.

Iloisin terkuin,

Aleksi


Miten kiinnostuneen miehen kannattaa lähestyä naista? – Näin naiset vastasivat | HE-blogi

mindfulness työpäivä, mindfulness työkyky, mindfulness työpaikka, mindfulness suorituskyky, mindfulness työyhteisö, mindfulness organisaatio, mindfulness yritys, mindfulness, mindfulnes, mindfulness kurssi, mindfulness-kurssi, mindfulnes kurssi, mindfulnes-kurssi, mindfulness verkkokurssi, mindfulness-verkkokurssi, mindfulnes verkkokurssi, mindfulnes-verkkokurssi, mindfulnes, tietoisuustaidot, läsnäolo, tietoisuustaito, mbsr, meditaatio, tietoinen hyväksyvä läsnäolo, mindfulness-harjoitus, mindfulness-meditaatio, mindfulness-työ, mindfulness työ, mindfulness työpaikalla, mindfulness-työpaikalla, mindfulness työssä, mindfulness johtaja, mindful leader, mindful esimies, mind ful, mind fullness, mindfullness, mindfulness kurssi, työhyvinvointi, mindfulness kirja, stressinhallinta, mindfulness harjoitukset, keskittyminen, mindfulness työpaikalla, mindfulness mobiilisovellus, mindfulness app, valmennus, coaching, yksilöcoaching, tiimicoaching, työnohjaus, ryhmätyönohjaus, workshop, luento, tyhy-päivä, tyky-päivä, asahi-health, reiki, naurujooga, firstbeat, itsemyötätunto, mindful self-compassion, msc, myötätunto, 8 viikon mindfulness-verkkokurssi, työpäivän mindfulness-verkkokurssi, radical honesty, radikaali rehellisyys, ratkaisukeskeisyys, ratkaisukeskeinen valmentaja, ratkaisukeskeinen valmennus, ratkaisukeskeinen caoching, ratkaisukeskeinen coach, ratkaisukeskeinen työnohjaus, ratkaisukeskeinen työnohjaaja, ratkaisukeskeinen terapia, ratkaisukeskeinen terapeutti, ratkaisukeskeinen lyhytterapia, ratkaisukeskeinen lyhytterapia prosessi, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, ratkaisukeskeinen parisuhde, ratkaisukeskeinen parisuhdevalmennus, ratkaisukeskeinen parisuhdevalmentaja, ratkaisukeskeinen parisuhdeterapia, ratkaisukeskeinen parisuhdeterapeutti, ratkaisukeskeinen parisuhdelyhytterapeutti, parisuhde, parisuhteen kriisi, masennus, parisuhteen kriisit, nlp, hengitysterapia, hengitysterapeutti, tantra, tantra-ohjaaja, Eazybreak, Edenred, e-Passi, Smartum, Tyky, firstbeat hyvinvointianalyysi, mentorointi, icf, icf finland, mentorcoaching, mentor coaching, mentor coach, psyykkinen urheiluvalmennus, liikunnan aloittaminen

Minua on aina kiehtonut suunnattomasti ihmisten väliset dynamiikat, vuorovaikutustilanteet sekä -taidot. Erityisesti tilanteet mihin liittyy viehätystä puolin ja/tai toisin – sukupuolesta sekä seksuaalisista suuntauksista riippumatta.

Lähestymisen taito

Kesän 2020 alussa erosin ja olin vapaampi lähestymään naisia livenä. En vaan aluksi uskaltanut, enkä tiennyt miten! Toki olisin voinut tuudittautua siihen, että kyllä Tinder hoitaa homman, mutta se ei enää riittänyt – halusin treenata rohkeutta ja proaktiivisempaa otetta arjen tilanteissa.

Olen ollut sosiaalinen lukioajoista lähtien ja tilanteet, missä olen tavannut naisia ovat vaan soljuneet ja tapahtuneet ikään kuin itsestään, musta riippumatta. Nyt halusin haastaa itseni kasvamaan. Lähestymään extempore tuntematonta naista kadulla, tms. julkisessa paikassa – asia joka on ollut mulle pelottava.

Jos olen tuntenut vetoa tai viehätystä naiseen, olen pelännyt että hän tulkitsee väärin lähestymiseni ”tarvitsevana tai takertuvana” ja sitä kautta oman voimani menettäneenä sekä piiloagendan kanssa liikkeellä olevana. Tässä nämä päällimmäiset, voit lisätä laskuihin kasan muita pelkoja, uskomuksia ja itseni pienentämistarinoita vuosien varrelta!

Mietin erilaisia tapoja lähestyä naisia ja jotenkin kaikki ideat tuntu loppupeleissä päälleliimatuilta. Puhuminen kyllä sujuisi – välissä oli kuitenkin pienen pieni este, joka tuntui vaikealta…

Lopulta keksin, että ihan turhaa mä käytän aikaa sopivan tavan pohtimiseen – käyn kysymässä suoraan asiantuntijoilta – naisilta itseltään! Ja kas kummaa, kun oli ”oikeeta asiaa” ei se lähestyminen loppupeleissä ollut niin vaikeaa, vaikka aluksi pelotti niin pirusti ja sanat takelteli.

Tällä mennään

Yleensä pyysin kohteliaasti (ei energeettisesti anteeksi pyydellen, vaan sopivan reippaalla ja aidolla otteella) lupaa tulla juttelemaan ja pyysin jeesiä näihin kysymyksiin vastaamisessa:

  1. Mikä on toiminut / ei toiminut keskustelun avauksessa ja lähestymisessä (julkisissa paikoissa – ei baareissa tai ravintoloissa)?
  2. Miten toivot sinua lähestyttävän?
  3. Oletko kokenut lähestymiset seksuaalisena häirintänä ja missä menee #metoo -raja?
  4. Onko sinua pyydetty spontaanisti treffeille?
  5. Bonus: tiedätkö itse, että olet kaunis?

Kerroin myös kirjoittavani blogin aiheesta.

Tässä kiteytettynä vastaukset:

  1. Toimii: kohteliaisuus, rohkeus ja aitous.
    Ei toimi: väkisin keskeyttäminen ja liiallinen sinnikkyys.
    Yllättävä löydös oli, että kauneuden kehuminen (varsinkin töissä) ei välttämättä toiminut tai saattoi kääntyä itseään vastaan.
  2. Aikalailla samoja kuin ykköskohdassa – ylläri!
    Se oli ihmeellistä, että moni ei osannut sanoa mitä toivoo ja että lähestymiset baari/yöelämä/känni -sektorin ulkopuolella olivat harvinaisia.
  3. Suuri helpotus oli, ettei kukaan ollut kokenut varsinaista seksuaalista häirintää – jos jankkaamista ei otettu huomioon. Toki kontekstikin oli humalatilan ulkopuolella.
  4. Kyllä
  5. Tämä kysymys tarvitsee kaverikseen sopivan energian ja pilkkeen kummankin silmäkulmissa! Parhaimmillaan se tuo esiin naisen oman kokemuksen, omistajuuden ja kauneuden lukuisat sisäiset sekä ulkoiset vivahteet – pahimmillaan se vie tukevasti jorpakkoon. Kysymys aiheutti (ymmärrettävästi) hämmennystä, punastumista ja epävarmuutta. Parhaiten jäi mieleen vastaaja, joka huudahti: ”todellaki” ja hyppäsi innoissaan ilmaan!

parisuhde

Mitä jäi käteen?

Olin aluksi superinnoissani ”tutkimushankkeestani” ja tavoitteeni oli kesän aikana mennä juttelemaan 100 naiselle. Lähestyin yksittäisiä sekä 2-3 naisen ryhmiä ja ehdin käydä läpi kourallisen viehättäviä naisia, kunnes huomasin oman motivaationi nuupahtavan. Vastaukset olivat niin samankaltaisia, etten kokenut mielekkäänä jatkaa tämän enempää. Olin saanut riittävästi infoa ja loppupeleissä huomasin, että voin lähestyä naista muillakin tavoilla.

Prosessissa mulle tärkein oivallus itsestäni oli, että en niinkään pelännyt naisten kieltäytymisiä. Kuvittelin etukäteen, että ”hylätyksi tuleminen” – eli jos nainen ei olisikaan halunnut puhua mun kanssa, tms. – olisi ollut pahinta mitä olisi voinut sattua.

Pahin paikka oli ajanjakso (sekunneista minuutteihin – jopa tuntiin) ennen päätöstä mennä puhumaan. Monta kertaa en uskaltanut mennä juttelemaan. Mieli kehitti kaikenlaisia tulkintoja ja tarinoita naisesta ja kuvitteellisesta kohtaamisestamme. Itsemyötätuntotaidot tulivat tarpeeseen selvitäkseni rakkaudellisen kannustavasti niistä kerroista, kun jänistin. Sekin oli opettavaista hyväksyä, että aina ei jaksa, huvita, uskalla, tilanne tunnu sopivalta, tähdet ole kohillaan, tms. ja sekin on ok sekä inhimillistä.

Pahin paikka oli ajanjakso ennen päätöstä mennä puhumaan.

Rohkeus tehdä päätös

Kun päätös lähestymisestä on tehty, on loppu yllättävänkin helppoa. Tuntuu voimauttavalta huomata, että pelottavin asia ei loppupeleissä ole nainen ja kohtaaminen, vaan minä itse! Se mitä tunnen ja käyn läpi itsekseni ennen lähestymispäätöstä. Uskallanko kokea pelkoa ja epävarmuutta – no todellakin! Ei se sen kummempaa ole.

Päätöksen jälkeen jalat vaan vie naisen luokse ihan kuin olisin liukuhihnalla. Enää tarvitsee vaan avata suunsa. Lapsellisen helppoa niille, joille se on luontaista ja meille muille – treenaamisen jälkeen mahdollista.

Kohteliaisuutta, aitoutta ja rohkeutta kohtaamisiin!

Aleksi

P.S. Ennen kirjoituksen julkaisua halusin kysyä vielä kolmesta eri paikasta somessa, että mikä toimii ja ei toimi lähestymisissä. Kerron kyselyn tuloksista tämän blogin jatko-osassa.


Ristiriitainen kiintymyssuhdemalli ja läheisriippuvuus parisuhteessa

Viimevuotinen kirjoitukseni - ristiriitaisen kiintymyssuhdemallin ja nuoruuden läheisriippuvuuteen liittyvien teemojen vaikutuksista parisuhteessa koettuun kuulluksi ja ymmärretyksi tulemiseen - pongahti uudelleen Hidasta elämää​ sivuston kuukauden luetuimpien joukkoon.

Kiitos, että luet, kuulet, välität ja ymmärrät - rakas lukija ❤

#kiintymyssuhde #ristiriitainenkiintymyssuhde #läheisriippuvuus #kuulluksituleminen #parisuhde

mindfulness työpäivä, mindfulness työkyky, mindfulness työpaikka, mindfulness suorituskyky, mindfulness työyhteisö, mindfulness organisaatio, mindfulness yritys, mindfulness, mindfulnes, mindfulness kurssi, mindfulness-kurssi, mindfulnes kurssi, mindfulnes-kurssi, mindfulness verkkokurssi, mindfulness-verkkokurssi, mindfulnes verkkokurssi, mindfulnes-verkkokurssi, mindfulnes, tietoisuustaidot, läsnäolo, tietoisuustaito, mbsr, meditaatio, tietoinen hyväksyvä läsnäolo, mindfulness-harjoitus, mindfulness-meditaatio, mindfulness-työ, mindfulness työ, mindfulness työpaikalla, mindfulness-työpaikalla, mindfulness työssä, mindfulness johtaja, mindful leader, mindful esimies, mind ful, mind fullness, mindfullness, mindfulness kurssi, työhyvinvointi, mindfulness kirja, stressinhallinta, mindfulness harjoitukset, keskittyminen, mindfulness työpaikalla, mindfulness mobiilisovellus, mindfulness app, valmennus, coaching, yksilöcoaching, tiimicoaching, työnohjaus, ryhmätyönohjaus, workshop, luento, tyhy-päivä, tyky-päivä, asahi-health, reiki, naurujooga, firstbeat, itsemyötätunto, mindful self-compassion, msc, myötätunto, 8 viikon mindfulness-verkkokurssi, työpäivän mindfulness-verkkokurssi, radical honesty, radikaali rehellisyys


Musta ja hikinen tarjous: Firstbeat-coaching erikoishintaan 29.11. asti!

mindfulness työpäivä, mindfulness työkyky, mindfulness työpaikka, mindfulness suorituskyky, mindfulness työyhteisö, mindfulness organisaatio, mindfulness yritys, mindfulness, mindfulnes, mindfulness kurssi, mindfulness-kurssi, mindfulnes kurssi, mindfulnes-kurssi, mindfulness verkkokurssi, mindfulness-verkkokurssi, mindfulnes verkkokurssi, mindfulnes-verkkokurssi, mindfulnes, tietoisuustaidot, läsnäolo, tietoisuustaito, mbsr, meditaatio, tietoinen hyväksyvä läsnäolo, mindfulness-harjoitus, mindfulness-meditaatio, mindfulness-työ, mindfulness työ, mindfulness työpaikalla, mindfulness-työpaikalla, mindfulness työssä, mindfulness johtaja, mindful leader, mindful esimies, mind ful, mind fullness, mindfullness, mindfulness kurssi, työhyvinvointi, mindfulness kirja, stressinhallinta, mindfulness harjoitukset, keskittyminen, mindfulness työpaikalla, mindfulness mobiilisovellus, mindfulness app, valmennus, coaching, yksilöcoaching, tiimicoaching, työnohjaus, ryhmätyönohjaus, workshop, luento, tyhy-päivä, tyky-päivä, asahi-health, reiki, naurujooga, firstbeat, itsemyötätunto, mindful self-compassion, msc, myötätunto, valkojäkälä, 8 viikon mindfulness-verkkokurssi, työpäivän mindfulness-verkkokurssi

Firstbeat-hyvinvointianalyysi auttaa löytämään sinulle parhaiten soveltuvat tavat hallita stressiä, palautua paremmin ja liikkua oikein. Kolme vuorokautta kestävä, ympärivuorokautinen mittaus osoittaa hyvinvointia tukevat tai kuluttavat elämäntavat ja auttaa löytämään syyt kuormittumisen tai heikon palautumisen taustalla.

Firstbeat-coaching sisältää:

  • Kolmen vuorokauden Firstbeat-sykevälimittauksen
  • Mittalaitteen toimituksen ja palautuskuoren
  • Henkilökohtaisen Hyvinvointianalyysi-raportin sähköpostitse
  • 60 min henkilökohtaisen coachauksen, jossa:
  1. käydään hyvinvointianalyysi yhdessä läpi
  2. asetetaan tavoitteet ja aikataulu jatkoon
  3. mietitään mitä vahvuuksia voi käyttää tavoitteisiin pääsyssä
  4. kirkastetaan tavoitteisiin pääsyä tukevat voimavarat ja resurssit
  5. keksitään keinoja uuden toiminnan ylläpitoon ja varasuunnitelma takapakin varalle
  6. käydään läpi seuranta ja vastuullisuus
  7. koetaan innostus ensimmäisen askeleen ottamisesta!

Nyt erittäin mustaan - black week - hintaan: 124 euroa (yritykselle 124 euroa + ALV 24%)!

Et saa mittausta mistään 1 h coachauksella tähän hintaan!

Coaching tapahtuu etänä (puhelin, whatsup, messenger, skype, tms.). Tarjous on voimassa 29.11.2020 klo 23:59 asti tai kunnes tarjouspaketit loppuvat.

Maksaminen:
 

1. Voit maksaa liikuntaseteleillä: 
  • Eazybreak tunnus: U292
  • Edenred (virikesetelit ja mobiilimaksu)
  • e-Passi (verkko- ja mobiilimaksu)
  • Smartum (liikuntaseteli ja SmartumPay)
  • Tyky (Tyky ja Tyky+ kulttuuriin ja liikuntaan)

Tarkemmat ohjeet liikuntaseteleillä maksamiseen.

2. Voit maksaa sähköpostiisi lähetettävällä laskulla.

Lähetä viesti aleksi(@)aleksilitovaara.com tai 0505920989 ja kerron miten edetään.

Iloisin terkuin,

Aleksi

P.S. Lisätietoa Firstbeat-hyvinvointianalyysistä: https://www.firstbeat.com/fi/tyo-ja-hyvinvointi/hyvinvointianalyysi/

Liity sivun yläreunasta Onnistumisia-uutiskirjeen tilaajaksi. Saat lahjaksi 10 sivuisen oppaan: Vältä näitä työelämän 10 virhettä ja saat parempaa hyvinvointia sekä tuloksia.